Kreativnost & kreacija, Neville Goddard

Kreacija je završena. Kreativnost je samo dublja prijemčivost jer cjelokupni sadržaji svih vremena i sveg prostora koji se doživljavaju u vremenskom slijedu, zapravo koegzistiraju u beskonačnom i vječnom sada. Drugim riječima, sve što ste ikad bili ili ćete biti — zapravo, čitavo čovječanstvo koje je ikad postojalo ili će postojati — postoji sada.

To je ono na što se misli pod kreacijom, dok tvrdnja da je kreacija završena znači da se nikad ništa ne treba stvoriti, samo se treba manifestirati. Ono što se naziva kreativnošću samo znači postati svjesnim onoga što već jest. Jednostavno postajete svjesni sve većih dijelova onog što već postoji.

Činjenica da nikad ne možete biti nešto što već niste ili doživjeti nešto što već ne postoji objašnjava iskustvo jasnog osjećaja da ste već prije čuli ono što se govori, ili da ste već prije sreli osobu koju ste prvi put upoznali, ili da ste već prije vidjeli mjesto ili stvar koje prvi put vidite. U vama postoji cjelokupna kreacija, a vaša je sudbina postajati sve svjesniji njezinih beskrajnih čuda i doživljavati njezine sve veće i veličanstvenije dijelove.

Ako je kreacija završena, a svi se događaji odvijaju sada, pitanje koje se prirodno javlja jest „što određuje vašu vremensku liniju?” Odnosno, što određuje događaje koje doživljavate? Odgovor na to je — koncept koji imate o sebi.

Koncepti određuju smjer koji prati vaša pozornost. Evo dobrog testa za dokazivanje ove činjenice. Pretpostavite osjećaj ispunjene želje i promatrajte smjer koji vaša pozornost prati. Vidjet ćete da dokle god ostajete vjerni svojoj pretpostavci, dotle će se vaša pozornost susretati s prizorima koji su jasno povezani s tom pretpostavkom.

Primjerice, ako pretpostavite da imate prekrasan posao, primijetit ćete da se u vašoj imaginaciji pozornost usmjerava na niz događaja koji se odnose na tu pretpostavku.

Prijatelji vam čestitaju, govore kakav ste srećković. Drugi su zavidni i kritični. Odatle se vaša pozornost usmjerava dalje na veće urede, veća stanja na bankovnim računima i na mnoge druge slične događaje. Ustrajnost u ovoj pretpostavci rezultirat će zapravo iskustvom onoga što ste pretpostavljali. Isto vrijedi i za svaki drugi koncept.

Ako imate koncept sebe da ste neuspješni, u svojoj ćete imaginaciji naići na čitav niz zbivanja u skladu s tim konceptom. Stoga se jasno vidi kako konceptom sebe određujete svoju sadašnjost, odnosno, određeni dio kreacije koji sada doživljavate, kao i budućnost, odnosno, određeni dio kreacije koji ćete doživjeti.

Ja sam Bog, koji je od početka javljao svršetak, od davne davnine, što se još nije dogodilo! (Izaija 46:9, 10)

 

– Neville Goddard, izvadak iz knjige “Moć svjesnosti”

 

Podijeli:

DAVE TARNOWSKI

DAVE TARNOWSKI Razočaravajuće afirmacije: Prestanite slijediti svoje snove!

Božić (Neville Goddard)

(Odlomak iz knjige “Neka vam bude prema vašoj vjeri”) Eto, djevica će začeti i roditi sina, i dat će mu se ime Emanuel — što

Kontaktirajte nas