Uvjeti prodaje

Podaci o prodajnom mjestu

Internetsku prodaju obavlja tvrtka BUDILNIK IZDAVAŠTVO j.d.o.o. upisana u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS: 081317531 s temeljnim kapitalom od 10,00 kn; OIB: 69010740429, matični broj: 5281474; broj žiro računa Zagrebačke banke: IBAN HR4823600001102873695; Prkos Lasinjski 20/A, 47206 Lasinja; e-mail: info@budilnikizdavastvo.hr

Proizvodi

Proizvodom se smatraju knjige ponuđene na web shopu Budilnik izdavaštva. Sve cijene proizvoda izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s uključenim iznosom PDV-a.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Narudžba i sklapanje ugovora

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim i narudžba zaprimljenom kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti kartičnim plaćanjem (American Express, Diners, MasterCard, Maestro, Visa i Discover).

Narudžba se smatra zaprimljenom i procesuira se po primitku uplate, što je ujedno i trenutak kojim se definira sklapanje ugovora.

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, dostavna služba će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.

Naručeni proizvod, ovisno o tome je li dostupan, dostavna služba isporučuje u roku od 3-4 radna dana.

Način kupnje na web shop-u

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem, odabirom pojedinog proizvoda koji se tim putem uvrštava u meni „Košarica”.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda izražene su s već uračunatim PDV-om.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Pristupom meniju „Košarica” dobivate uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu. Proizvod uvršten u „Košaricu” kupuje se klikom na tipku „Naruči” te ispunjavam obrasca u kojeg je potrebno unijeti osobne podatke.

U procesu kupovine trošak poštarine biti će prikazan u košarici.

Izvornik računa kupac prima prilikom plaćanja odnosno dostave.

Naplata/autorizacija

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), s PDV-om.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja vršit će se u hrvatskoj valuti. Naplaćeni iznos na računu vaše kartice pretvara se u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica. Troškovi međubankarskih transakcija nisu uključeni u cijenu i troškove snosi kupac.

Pravo na raskid ugovora

Kupac ima pravo raskinuti ugovor sukladno članku 45. zakona o zaštiti potrošača, te nas o tome obavijestiti na e-mail adresu info@budilnikizdavastvo.hr u roku od 14 dana od dana primitka pošiljke kako bi se navedeni raskid mogao smatrati valjanim.

U slučaju kada je ugovor raskinut nakon izvršene dostave proizvoda, kupac je dužan o svom trošku vratiti proizvod neoštećen, s originalnim računom i zapakiran u odgovarajuću transportnu ambalažu unutar 14 dana od dana primitka robe. Novac za plaćenu robu vratit ćemo u roku od 7 dana od našeg zaprimanja proizvoda. Trošak povrata novca tereti kupca.

U slučaju jednostranog raskida ugovora u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača povrat plaćenoga iznosa izvršit ćemo nakon što zaprimimo povrat artikla koji mora biti najkasnije 14 dana od dana izjave kupca o jednostranom raskidu ugovora.

U slučaju raskida ugovora kartica neće biti terećena, odnosno biti će terećena samo za dio predautoriziranog iznosa narudžbe koji se odnosi na ugovoreni iznos troškova dostave ukoliko su za to ispunjene gore navedene pretpostavke.

Kupac nema pravo na raskid ugovora u slučaju:

– povrata nakon 14 dana od dana primitka pošiljke

– oštećenja proizvoda koja su nastala nakon preuzimanja

Dostava

Proizvode je moguće naručiti za dostavu unutar i izvan područja Republike Hrvatske.

Dostava se obavlja putem našeg partnera za logistiku LOGIS-BS-a, Overseas Express-a ili Hrvatske Pošte, ovisno o mjestu na koje se pošiljka dostavlja.

Obrada pošiljke obično traje jedan dan. Narudžbe primljene do 11 sati radnim danom isti dan ulaze u obradu.

Rok dostave je od 3-4 radna dana.

Popis zemalja u koje je moguće slati pošiljke nalazi se na sljedećem linku.

Dostava se obavlja prema uvjetima korištenja usluga dostavne službe, a smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda dostavnoj službi.

Provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, a naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati Budilnik izdavaštvu jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu zbog navedenih netočnih podataka u adresi primatelja, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom i/ili telefonski te će mu biti ponuđena mogućnost da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovno dostavi na adresu kupca odnosno primatelja s provjerenim i točnim podacima o adresi. Trošak ponovnog slanja paketa snosi kupac, a ne Budilnik izdavaštvo, osim u slučaju da su netočni podaci u adresi navedeni zbog naše greške.

Ukoliko kupac nije dostupan na e-mail adresi ili kontakt telefonu i ne odgovori u roku od 3 dana, Budilnik izdavaštvo ima pravo zadržati proizvod bez ponovnog slanja.

Cijene

U cijenu dostave uključeno je pakiranje proizvoda.

U cijenu proizvoda nije uključena dostava, osim ukoliko nije drukčije naznačeno (naznaka – dostava besplatna).

Podaci o proizvodima

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web shopu Budilnik izdavaštva podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl.

Povrat i reklamacije

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučaju isporuke robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s naručenima na računu. Ukoliko nešto nedostaje ili je proizvod oštećen, kupac je dužan prijaviti Budilnik izdavaštvu.

Proizvod zajedno s izvornim računom kupac mora vratiti neoštećen u originalnom pakiranju i u neizmijenjenoj količini zajedno s pisanom reklamacijom koja mora sadržavati razlog za zamjenu u roku od 8 dana od dana primitka. U suprotnom nećemo moći prihvatiti povrat. Troškove zamjene snosi Budilnik izdavaštvo.

Korištenje i zaštita osobnih podataka

Sklapanjem Ugovora kupac daje suglasnost prodavatelju da koristi osobne podatke kupca radi unosa u zbirku osobnih podataka u svrhu realizacije Ugovora i njihove obrade u marketinške svrhe.

Kupac ima pravo u svako doba odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade njegovih podataka u marketinške svrhe.

Prodavatelj jamči zaštitu osobnih podataka kupca u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka a kako je detaljno predviđeno Pravilima privatnosti, zaštiti osobnih podataka i korištenja kolačića (eng. cookies) objavljenima na internetskoj stranici prodavatelja.

Budilnik izdavaštvo će sve zahtjeve koji se odnose na prava pojedinaca u vezi s obradom njihovih osobnih podataka primati na e-mail adresu info@budilnikizdavastvo.hr.

Zaštita osobnih podataka i podataka o karticama

Bez obzira koji način spajanja radi, trgovac bi trebao štititi podatke kupca kako osobne tako i podatke o karticama. NAJSTROŽE je zabranjeno spremanje podataka o karticama ukoliko trgovac nije certificiran PCI DSS standardimawL1 ili L2.

Upis podataka mora uvijek biti zaštićen SSL-om 256 bitne enkripcije a sami prijenos se može odvijati jedino po TLS 1.2 enkripciji.

Izjava o zaštiti prijenosa osobnih podataka

Zaštita osobnih podataka u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679-Uredba te provedbe Opće uredbe o zaštiti podataka

WSPay kao izvršitelj provođenja autorizacije i naplate kreditnih kartica postupa s osobnim podacima u svojstvu izvršitelja obrade te sa osobnim podacima postupa u skladu sa Općom uredbom o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća broj 2016/679 te prema strogim pravilima PCI DSS L1 regulative o zaštititi upisa i prijenosa podataka.

WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci koji se koriste u svrhu autorizacije i naplate odnosno u izvršavanja obveza iz Ugovora ili temeljem Ugovora, smatraju se povjerljivim podacima.

Za izvršenje Ugovora (autorizacije i naplate) potrebni su sljedeći osobni podaci kupca:

WSPay ove osobne podatke ne obrađuje niti koristi osim u svrhe izvršenja ugovora autorizacije i naplate.

WSPay jamči ispunjavanje svih uvjeta određenih važećim propisima o zaštiti osobnih podataka za izvršitelje obrade osobnih podataka, a osobito poduzimanje svih potrebnih tehničkih, organizacijskih i sigurnosnih mjera a to naročito potvrđuje i PCI DSS L1 certifikatom.

Izjava o korištenju WSPay-a

Budilnik izdavaštvo d.o.o. koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Internetsko rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupnju je moguće riješiti putem platforme Online Dispute Resolution kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom on line kupovine unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika u EU.

Ostali uvjeti

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Budilnik izdavaštvo pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje budilnikizdavastvo.hr stranice.

Primjena uvjeta prodaje

Korištenjem usluga web shopa Budilnik izdavaštva prihvaćate ove uvjete prodaje.

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima Budilnik izdavaštva te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.

Budilnik izdavaštvo ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

Autorska prava

Budliknik izdavaštvo j.d.o.o. je nositelj autorskih prava na sadržaju i formatima ove web stranice.

Cjelokupan sadržaj sa web stranice ne smije se koristiti bez dopuštenja Budilnik izdavaštva niti ustupati trećim osobama.

Izdavač i nakladnik je Budilnik izdavaštvo j.d.o.o. Kupac se obvezuje da neće neovlašteno umnožavati, izvoditi, koristi za radio difuziju te prodavati proizvode prodavatelja niti bilo koji dio tih proizvoda.

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.